KIRJAT

Viisaus on vanhoissa naisissa

Varpu Tavi
Viisaus on vanhoissa naisissa
(Into 2023)

Kirjassa Viisaus on vanhoissa naisissa viisaat vanhat naiset puhuvat kaunistelematta siitä, miksi vanheneminen vituttaa ja miten suurta, yli 50-vuotiaiden naisten reserviä ei hyödynnetä työelämässä.
Näiltä naisilta löytyy elämänkokemusta ja osaamista, mutta jo viisikymppisillä naisilla on vaikeuksia työllistyä. Yli 50-vuotiaita naisia on Suomessa kaikkiaan 1,2 miljoonaa ja eläkeiän nostaminen on ajankohtaista. Kannattaako tämä reservi hukata?
Jos uskallat, lue miksi vanheneminen vituttaa kirjailija Anneli Kantoa tai miksi haaveileminen on ylimainostettua ylpeästi vanhan Aira Samulinin mielestä. Entä miksi terveystutkija Pauliina Aarvan mukaan tieteenteko on vanhana vapaampaa – tai minkä vuoksi yrittäjä Kaarina Jokinen ajattelee, että julkisen keskustelun happikato tyhmentää ihmisiä? Mikä on Vappu Taipaleen mielestä yleisesti hyväksytty naisvihan muoto?

Ennakkotilaa kirja täältä tai tee hankintapyyntö kirjastoon. Kirja ilmestyy 11.9.2023