KIRJAT

Viimeinen ruusu

Kassandra Block
Viimeinen ruusu
(my.book 2009)


Renate Kress -krimisarjan toisessa osassa Renate sukeltaa kadonnutta nuorta naista etsiessään itselleen täysin tuntemattomaan saksanturkkilaisten maailmaan. Onko lesbo muslimi Songül kadonnut vapaaehtoisesti maan alle? Onko hänet pakkonaitettu Turkkiin? Vai Onko hänet murhattu suvun kunnian tähden?

Voit ostaa kirjan Varpulta tai lainata kirjastoista.

”Aihevalinnasta huolimatta kyseessä on nimenomaan perinteinen salapoliisitarina, jossa outo tapaus avautuu kerros kerrokselta monimutkaisemmaksi ja mukaan tulee lisää potentiaalisia epäiltyjä. Block hallitsee tämän tyylilajin tekemisen erinomaisen hyvin, osaten vilauttaa luontevasti hahmoja joihin sitten paljon myöhemmin palaa tarkemmin, oleellisina osina tarinaa. … Viimeinen ruusu on kuitenkin ennen kaikkea dekkari. Ja erittäin hyvä sellainen. Se saa lukijansa ennakoimaan ja arvailemaan, tarjoten juuri sopivan määrän kiemuroita ja syöttejä, että sen haluaa ahmia loppuun saman tien. Paitsi ilmeisimmälle kohderyhmälleen, sitä voi todella lämpimästi suositella myös muille laadukkaiden salapoliisikirjojen ystäville, kunhan vain eivät täysin vierasta lesboihin liittyvää tematiikkaa tai naisten välisen fyysisyyden suorasukaista kuvaamista.”
J. Tuomas Harviainen Turun Ylioppilaslehdessä