KIRJAT

Hormoniharmoniaa

Varpu Tavi ja Anja Huovinen
Hormoniharmoniaa ruokavalion ja joogan keinoin
(my.book 2010)

Naisen elämä ei ole pelkkää estrogeeniä. Se on myös insuliinia, kortisolia, adrenaliinia, keltarauhashormonia ja testosteronia.
Hormonitoimintaa voi luonnonmukaisesti tasapainottaa ruokavaliolla, yrttihoidoilla sekä munasarjojen ja kilpirauhasen toimintaa aktivoivilla joogaharjoituksilla.
Hektinen elämäntapamme, stressi ja virheellisesti painottunut ruokavalio sekä ympäristöestrogeenit sotkevat naisen hormonitoimintaa usein hyvinkin perusteellisesti. Siksi podemme unettomuutta, hermostuneisuutta, lapsettomuutta ja vaihdevuosioireita.
Tässä kirjassa neuvotaan, miten voit saavuttaa hormonaalisen tasapainon ilman synteettisiä hormonikorvaushoitoja ja elää luonnollisesti sellaisena naisena kuin sinä olet.

Anja Huovinen on joogaopettaja ja hormonijoogaopettaja.

Kirjan voi ostaa Varpulta tai lainata kirjastosta.

”Tuloillaan olevat vaihdevuodet ja ristiriitaiset tiedot hormonikorvaushoidoista ovat saaneet naiset innostumaan hormonijoogasta. Siispä sinne!
Mikä laji? Uusin tulokas joogasaleilla on hormonitoimintaa tasapainottava hormonijooga. Lajin on kehittänyt kaksikymmentä vuotta sitten brasilialainen psykologi Dinah Rodrigues. Suomeen lajin on tuonut joogaopettaja Anja Huovinen.
Hormonijoogan teho perustuu pumppaavan hengityksen ja venytysasentojen vaikutuksiin muun muassa munasarjoissa, kilpirauhasessa ja aivolisäkkeessä. Energisoivat harjoitukset ja meditointi tehostavat vaikutusta…”
Eija Niemeläinen, Kotilääkäri 1/2011