KIRJAT

Pätkäpaasto

Varpu Tavi ja Anna Sillanpää
Pätkäpaasto – 5:2, rasvapaasto ja 15 muuta tehokasta tapaa laihtua
(Gummerus 2014)

Pätkäpaasto poikkeaa perinteisestä paastosta siten, että siinä nimensä mukaisesti paastotaan lyhyitä ajanjaksoja eli pätkissä. Pätkäpaaston voi toteuttaa useilla eri tavoilla, joista suosittu 5:2-dieetti on yksi vaihtoehto. Tässä kirjassa esitellään se ja kaikki muutkin pätkäpaastomenetelmät.  

Paastoamista perustellaan terveyden edistämisellä ja kehon puhdistamisella, mutta huonosti toteutettuna se voi tehdä jopa hallaa terveydelle. Fiksusti toteutetulla paastolla terveydentila kohenee, ja kokeneitten paastoajien mukaan samalla poistuu myös henkisiä kuona-aineita. Paaston avulla on mahdollista vapautua ruoka-addiktioista ja tapasyömisen kahleista.

Tämä kirja opastaa terveelliseen pätkäpaastoon: lue mikä sopii juuri sinulle.

Kirjan voit joko ostaa Varpulta tai lainata kirjastoista.

”Minulle 16:8 pätkäpaasto on enemmän keino huolehtia terveydestäni kuin mitoistani. Tutkimuksissa on huomatttu, että se parantaa insuliiniaineenvaihduntaa. Toisin kuin monilla sukulaisillani, minulla ei ole aikuistyypin diabetesta, eikä sydänsairauksia. Veren sokeri- ja rasva-arvot ovat kohdallaan.
En koe, että olisin millään dieetillä. Päiväpainotteinen syöminen vain tuntuu hyvältä. Tämän ikäisenä en halua enää kiusata itseäni millään kuureilla. Elämässä on tarpeeksi harmeja ilman, että niitä pitäisi kehitellä itse.”

Virve Järvinen haastatteli Varpua Kotilääkäri -lehteen 1/2022