KIRJAT

Koko naisen terveys

Varpu Tavi ja Anna Sillanpää
Koko naisen terveys
(Gummerus 2015)

Naisen elimistö joutuu elämänsä aikana sopeutumaan monenlaisiin muutoksiin. Terveys on hyvin kokonaisvaltaista, ja elimistön oireiluihin on usein hormonaalinen tai elämäntapoihin liittyvä syy, johon voi löytää helpotusta ravinnosta, liikunnasta ja oikeasta hoidosta. Koko naisen terveys -kirjassa on läsnä naisen koko elinkaari murrosiästä vanhuuteen. Koululääketiede ja täydentävä lääketiede eivät sulje toisiaan pois vaan sananmukaisesti täydentävät toisiaan. Kirjasta löytyvin keinoin voi tehokkaasti hoitaa lieviä oireita itse tai täydentää lääkärin antamia hoitoja.

Anna Sillanpää on yleislääketieteen erikoislääkäri, joka on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hoidosta ja lääkkeettömistä hoidoista.

Kirja on loppuunmyyty. Lainattavissa kirjastoista.

Itseinho, sisäinen läskirumapuhe ja oman arvon vähättely ja halveksunta eivät koskaan ole otollinen lähtökohta elämänmuutokselle. Meidän pitää ensin opetella ymmärtämään itseämme ja tuntemaan itseämme kohtaan myötätuntoa. Sen jälkeen löydämme sisäisen ryhdin sanoa ´ei kiitos´. Koska olemme sen arvoisia.

Luin hyvin otolliseen aikaan Varpu Tavin ja Anna Sillanpään Koko naisen terveys (Gummerus 2015), sillä vaikka tunnen usein oman vuoteni alkavan syyskesästä, jolloin olen vahvimmilani, niin nyt olen pitkän sisäisen murroksen pyörityksessä alkanut pitkästä aikaa pohtia ihan kaikkia valintojani ja mikään ei nyt iskenyt tähän tilaan paremmin kuin juuri lukemani teos. Kirjan työnjako on pääasiassa ollut siten, että Anna Sillanpää on kirjoittanut elimistön normaalista toiminnasta, sairauksista ja niiden hoidosta lääkärin näkökulmasta. Varpu Tavi puolestaa tarjoaa tietoa täydentävän lääketieteen puolelta, mutta raja ei ole ehdoton, joten teksti on hyvin lukijaystävällistä ja innoittavaa. Kirjoittajapari lähtee siitä ajatuksesta, että jokainen meistä on oman elämänsä paras asiantuntija, mutta vinkkejä itselle parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi voi poimia tästä kirjasta.

Alun sitaatti pitäisi hakata kiveen! Kestää pitkän tien ennen kuin on riittävän vahva sanomaan ´kiitos ei´. Ja: ´Koska olen sen arvoinen! ´
Leena Lumi, 4.2.2015