KIRJAT

Maanantaisoturin dieetti

Varpu Tavi
Maanantaisoturin dieetti
(Tammi 2012)

Koko ajan kasvava joukko ihmisiä on kyllästynyt kaikkialla tarjolla olevaan mauttomaan bulkkiruokaan, ravinteettomiin, lisäaineita viliseviin eineksiin; he ovat kyllästyneet säkkimäiseen oloon, väsymykseen ja masennukseen. Maanantaisoturin dieetti on vastaus kaikille heille: siirtykää syömään siten kuin ihmisen alunperin on tarkoitettu syövän! Siirtykää syömään oikeaa, lähellä tuotettua, monipuolista, täysiarvoista, ravinteikasta – ja ennen kaikkea maukasta ruokaa.

Wholefood-trendi leviää maailmalla; Amerikassa laajenee oikean ruoan kauppaketju yhä useampiin kaupunkeihin, Ruotsissa opettelevat nuoret miehet leipomaan täysjyväleipää hapanjuureen, ja Suomessa yhä useampi kuluttaja valitsee luomua.

Maanantaisoturin dieetti, jossa ikiaikainen metsästäjä-keräilijän ruokavalio siirtyy nykyaikaan, sopii yhtä hyvin niin sekaruuan syöjälle kuin kasvissyöjälle tai karppaajallekin. Erityisen hyvin se sopii kulinaristeille, jotka eivät halua tinkiä hyvästä ruuasta laihduttaessaankaan. Wholefoodismi yhdistettynä yksilöllisiin laihdutustyökaluihin auttaa sinut laihtumaan omaan ihannepainoosi, ja saa sinut säteilemään kauneutta ja terveyttä.

Kirjan voit ostaa Varpulta tai lainata kirjastoista.

”Antropologi Varpu Tavi on kirjoittanut kirjan Maanantaisoturin dieetti, jossa metsästäjä-keräilijän ruokavalio siirretään nykyaikaan. — Tavin lähtökohtana on, millaiseen ruokavalioon ihminen on evoluution myötä sopeutunut.
– On virheellistä tietoa, että sama ruokavalio sopii kaikille. Geeniperimämme määrää osaltaan, millainen ruokavalio meille sopii. Suomalaiset ovat sopeutuneet erilaiseen ruokavalioon kuin Kongon sademetsän asukkaat, Tavi väittää…”

Tuuli Vattulainen, Iltalehti Viikonvaihde, 14/15.2012