KIRJAT

Laihdu ilman nälkää 2

Anja Nystén, Varpu Tavi ja Toomas Tuohikorpi
Laihdu ilman nälkää – hiilihydraattitietoista kotiruokaa
(Teos 2005, 8. painos 2012)

Suomalainen vähä- ja hyvähiilihydraattinen keittokirja, jossa ainoana maailmassa on käytetty juuri hiilihydraattitietoisten käyttöön kehitettyä Prodex-pisteytysmenetelmää. Voit sen avulla halutessasi seurata syömistesi hiilihydraatti-, proteiini- ja rasvamääriä sekä kilokaloreita/jouleja.

Tässä kirjassa kerromme aluksi eri makroravinteista ja niiden tehtävistä ihmisen elimistössä, käymme läpi ravitsemussuosituksia sekä osoitamme, miksi hiilihydraattitietoinen ruokavalio on ihmiselle terveellisempi ja laihduttajalle toimivampi kuin vähärasvainen ja runsashiilihydraattinen.

Niitä varten, joille painonpudotus on se tärkein tavoite ja jotka tuntevat tarvitsevansa pistelaskun tukea laihdutuksessaan, on DI Anja Nystén kehittänyt Prodex-pistelaskumallin. Prodexin avulla voit päivittäin vaivattomasti seurata  syömistesi hiilihydraatti-, proteiini-, rasva- ja energiamääriä.

Lopuksi annamme ohjeet käytännölliseen ja säästäväiseen sekä ennen kaikkea suomalaiseen tapaan syödä hiilihydraattitietoisesti. Suomalaisuus tarkoittaa meille paitsi perinneruokia, myös kansainvälisiä vaikutteita saanutta nykysuomalaista kotiruokaa. Pääasia, että tarvittavat raaka-aineet löytyvät hyvinvarustetusta ruokakaupasta. Kaikki kotiruokaohjeemme ovat hiilihydraattitietoisia, ja iso osa niistä on vähähiilihydraattisia. Jokaisen ohjeen yhteydessä näet annoksen sisältämät Prodex-pisteet eli vartit sekä hiilihydraattimäärän.

Toivomme, että tämä keittokirja auttaa pysyvään ruokailutapojen muutokseen hoikkuuden ja paremman terveyden saavuttamiseksi. Hiilihydraattitietoisen ruokavalion yhdistäminen suomalaiseen arkeen on näin helppoa!

Huom! Pokkaripainoksesta on Prodex-pisteytysmenetelmä jätetty pois.

Kirja on loppuumyyty. Voit ostaa kirjan Varpulta tai lainata kirjastoista.

”- Laihduttajan pahin vihollinen on nälkä, toteavat tekijät heti alkuun. Seuraa rautaisannos ravintotietoutta, jonka avulla voi suunnistaa nälkää pitävien, lihottamattomien ruokien pariin. Suomalaisten syömä ruoka pitsoineen, pastoineen ja ranskalaisineen sisältää tällä hetkellä liikaa huonoja hiilihydraatteha. Niiden karsimisessa ja vaihtoehtojen löytämisessa tästä kirjasta on apua.
Kaikkia hiilareita tekijät eivät hylkää vaan sallivat hitaat hiilihydraatit, joita on kasviksissa, marjoissa, hedelmissä ja täysjyväviljassa. Painoaan tarkkailevan kannataa lisätä maltillisesti hyvien rasvojen ja valkuaisaineiden määrää ravinnossa. Kirjassa on runaasti selkeitä reseptejä salaateista ja keitoista liha-, kala- ja munaruokiin. Kananmunakin pääsee pannasta: se on loistava proteiinin lähde ja varsinainen ravinnepommi.

Kaarina Timonen: Ilta-Sanomat Plussa, 2005.