KIRJAT

Qigongia, kuolemattomia ja paljaita pyllyjä

Varpu Tavi

Qigongia, kuolemattomia ja paljaita pyllyjä

ISBN 978-952-68467-9-8 (kovakantinen)

ISBN 978-952-65514-0-1 (EPUB)

ISBN 978-952-65514-1-8 (AZW)

(Lachender Fuchs 2024)

Koska 60 on uusi 40, matkustin Kiinaan potemaan keski-iän kriisiäni kung fu -koulussa ja miettimään, kuka olen, miksi olen sellainen kuin olen, miksi poden juuri niitä vaivoja, joita poden sekä ennen kaikkea, miten ja millaisena ihmisenä haluan viettää loppuelämäni. Kysymykseni itselleni kuului: mikä minusta tulee isona. Jatkanko tunnesolmujeni, yliherkkyyteni ja isätraumani kanssa rämpimistä vai saanko ne solmut auki ennen kuolemaani?
Halusin löytää avaimet onnistuneeseen vanhenemiseen – mutta ennen kaikkea minun piti löytää avaimet omaan itseeni. Wudangshanilaisessa kungfu-akatemiassa minulla oli yllin kyllin aikaa meditoida, harjoitella viiden eläimen qigongia, pohtia lapsuuden pelkoja, nuoruuden yksinäisyyttä ja hiljalleen parantuvia tunnehaavoja myös kiinalaista ja länsimaista lääketiedettä, täydentäviä hoitoja, telomeerejä, faskioita, voimaharjoittelua, ruokavalioita, ryppyisiä kalkkunakauloja, hamsteripusseja, alzheimeria, Buddhan aivoja ja kiinalaisia kuolemattomia sekä paljaita pyllyjä…Olin tutkimusretkelläni sekä potilas että oman elämäni lääkäri. Aloitin seikkaluni kohti omaa itseäni tyhjästä tilasta. Hyppäsin normaaliarjestani kauas.
Elin kungfuoppilaan säännöllistä ja kurinalaista elämää. Nukuin kivikovalla patjalla, harjoittelin qigongia ja meditoin seisoma-asennossa joka päivä kerran tai kaksi, tavallisesti 40-50 minuuttia kerrallaan. Kolmasti päivässä kiiruhdin riisi- ja keittokuppini sekä syömäpuikkojen kanssa ruokalaan syömään yksinkertaista, suolatonta ja hyvin kevyesti maustettua kiinalaista ruokaa. Harjoittelin vähintään viisi tuntia päivässä. Koin kulttuurikolareita ja absurdeja tilanteita – kuten iltana jolloin keskellä Kiinaa täydenkuun aikaan istuin koulun katolla katselemassa tähdenlentoa ja ryyppääviä kung fu -opiskelijoita…

Kirja ilmestyy joulukuussa 2024

******

Varpu Tavi on kirjailija ja seikkailija, joka seikkailee myös oman mielensä syvyyksissä. Tässä kirjassa hän etsii sisäistä hiljaisuuden soturiaan sekä henkisiä ja fyysisiä aseita vanhuuden varalle.

ovh 31,50€

Kansi: Pirjo Pentikäinen