varputavi.com
Etusivu

Kirjat

Blogit

Nettikirjat

Yhteystiedot


Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla

Villiinny kaupunkiviljelijäksi: Lähiruokaa tosi läheltä

Aknesta voi parantua!

Teholaihtuminen – Hyppynarukuuri ja 100 muuta konstia

Maanantaisoturin dieetti

Maanantaisoturit

Laihdu! Herkutellen ja pysyvästi

Hormoniharmoniaa ruokavalion ja joogan keinoin

Laihdu ilman nälkää

Laihdu!

Nainen parasta vuosikertaa

Laihdu ilman nälkää -juhli hiilihydraattitietoisesti

Laihdu ilman nälkää -hiilihydraattitietoista kotiruokaa
     
Ilkka Salmenkaita ja Varpu Tavi:
Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla
Kustannusosakeyhtiö Teos 2005


Ylipainossa ei ole kysymys vain heikosta luonteesta tai muusta pipohäiriöstä, vaan myös väärillä ruokatottumuksilla ja elämäntavoilla aikaansaaduista aineenvaihdunnan, verensokerin ja hormonitoiminnan häiriöistä ja heilahteluista. Tämän häiriötilan korjaamisen ensimmäinen askel on riittävän ja oikeanlaisen ravinnon nauttiminen.

Esittelemme tässä kirjassa 21 hiilihydraattitietoista dieettiä. Tunnetuimmat niistä ovat Atkins, Montignac, Zone ja South Beach, mutta varsinkin Yhdysvalloissa on kehitetty lukuisia muitakin ruokavalioita, jotka tarjoavat kiinnostavia näkökulmia ylipainon, hormonihäiriöiden, diabeteksen ja sydäntautien ennaltaehkäisyyn ja oireiden hoitoon. Näiden dieettikirjailijoiden näkemykset eivät välttämättä aina vastaa omiamme, mutta olemme pyrkineet mahdollisimman  tarkkaan puolueettomuuteen esittelyssämme. Oma arviomme on kunkin esittelyn lopussa.

Tarkoituksenamme ei ole väittää, että vähentämällä hiilihydraatteja ruokavaliostasi  laihdut salamannopeasti ja paranet kaikista mahdollisista taudeista. Kerromme eri lääkäreiden ja tutkijoiden teorioista sekä tutkimuksista, miten ylipainosta pääsee pysyvästi eroon ja mihin sairauksiin ruokavaliomuutoksilla erityisesti voidaan vaikuttaa, joko riskejä vähentävästi tai jo puhjenneen taudin oireita hilliten. Ruokavalion sisältö on nykyisessä lääkekeskeisessä lääketieteessä laiminlyöty näkökulma terveyteen. Syyt siihen ovat kaupalliset, eivät terveydelliset.


Kirja on loppuunmyyty.


Kolmas kokonaan uudistettu painos on ilmestynyt syyskuussa 2009.